Deze twee Duitse films mag u niet missen

Bekijk nieuwsbrief online

Academie aan de Angstel

 

 

 

 

 

 

Films

 

Twee Duitse films die u niet mag missen

Aankomende zaterdag 25 februari en vrijdag 3 maart worden via NPO 2 twee befaamde Duitse films uitgezonden, namelijk "Das Leben der Anderen" en "die Blechtrommel". 

 

"Das Leben der Anderen" - zaterdag 25 februari 23:35 uur NPO 2 

Duitsland 2006. Drama van Florian Henckel von Donnersmarck. Met o.a. Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch, Ulrich Tukur en Thomas Thieme.

Stasi-officier Gerd Wiesler (Mühe) krijgt opdracht het appartement van de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Koch) van afluisterapparatuur te voorzien. Hij vestigt zich op de kale zolder van het wooncomplex, waar hij via zijn koptelefoon alles hoort. Dan wordt de eenzame Wiesler heimelijk verliefd op de vriendin van Dreyman. ­Debuterend regisseur Henckel von Donnersmarck maakte een meeslepende thriller én een verhaal over individuele vrijheid en ethiek binnen een repressief systeem. De film won allerlei prijzen, waaronder een Oscar. (bron: VPRO http://www.vpro.nl/cinema/films/film~1936150~das-leben-der-anderen~.html)

 

 

"Die Blechtrommel" - vrijdag 3 maart 23:45 uur NPO 2

Duitsland/Frankrijk/Polen/YU 1979. Oorlogsfilm van Volker Schlöndorff. Met o.a. David Bennent, Mario Adorf, Angela Winkler, Katharina Thalbach en Daniel Olbrychski.
Regisseur Volker Schlöndorff maakte van het boek 'Die Blechtrommel' van Günter Grass uit 1959 een bizar sprookje. Hij won daarmee als eerste Duitse regisseur de Oscar voor de beste buitenlandse film, evenals de Gouden Palm in Cannes.

 

Hoofdpersoon van 'Die Blechtrommel' is de jongen Oskar Matzerath, die in 1924 in een voorstad van Danzig wordt geboren. Omdat zijn moeder Agnes niet alleen met haar man Alfred Matzerath slaapt maar ook met haar neef Jan Bronski, is niet helemaal duidelijk wie zijn vader is. De pientere Oskar ergert zich aan de hypocrisie van de volwassenen. Op zijn derde verjaardag krijgt hij een blikken trommel waar hij heel blij mee is. Tegelijkertijd kondigt hij aan niet meer te willen groeien, omdat hij niet hetzelfde wil worden als de volwassenen om hem heen. Als hem iets niet behaagt, slaat hij op zijn trommel.

Zo verstoort Oskar de marsen van de nazi’s die in 1933 aan de macht komen. En hij blijft trommelen, want het Derde Rijk bevalt hem totaal niet. Ook komt hij erachter dat hij zo hoog en hard kan gillen dat de ruiten ervan breken. (bron: Duitsland-Instituut  https://duitslandinstituut.nl/naslagwerk/541/die-blechtrommel-1979). 

 

 


Wilt u met uw klanten of collega's gesprekken kunnen voeren, 

zakelijk Duits leren of meer weten over zakelijke omgangsvormen of etiquette in Duitsland?

Bel of mail Anne Kewitsch voor een vrijblijvend gesprek.

 
Academie Aan de Angstel voor correct en moeiteloos communiceren in zakelijk Duits!

Zegt het voort

Wilt u mij helpen met het verspreiden van deze nieuwsbrief binnen uw eigen netwerk? Kent u iemand die in Duitsland zaken doet of dit van plan is? Iemand die in Duitsland gaat wonen of werken, op een beurs staat, een webshop heeft, naar congressen gaat of regelmatig in Duitsland is? Deel dan svp mijn nieuwsbrief met die persoon. 

"Im Voraus herzlichen Dank!"

OVER ANNE

Ik ben Anne Kewitsch, taaltrainer Duits en eigenaar van 'Academie Aan de Angstel'. Ik woon met mijn man en twee zonen in Abcoude, onder de rook van Amsterdam. Duits is mijn moedertaal. 

Anne-Kewitsch

W.v.Abcoudelaan 10
NL-1391CD Abcoude
 

+31 (0)6 1991 5739 

Stuur een e-mail

Lid vd DNHK M

Volg mij op Twitter en op Facebook. 

Website | Contact | Facebook | Twitter | LinkedIn | Xing |
--
--
Forward deze nieuwsbrief - Deel deze nieuwsbrief op: Facebook  Twitter  {share:hyves}  Google+