Hallo und Guten Tag

Academie aan de Angstel

GroetenHoe begroet men elkaar in het Duits?

Gaat u in een Duitstalig land of voor een Duitse werkgever werken, heeft u een afspraak met een Duitser, een congres of een beurs in Duitsland of Zwitserland of gaat u er solliciteren? Heeft u nagedacht over hoe men elkaar in het Duits groet? Kent u de gebruikelijke woorden?

 

Wat men in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zegt als je elkaar begroet of afscheid neemt leest u onder deze link

Lees verder

 

 

 

Trainingen in de praktijk: Maatwerktraining Duits voor de binnendienst

Vereijken Hooijer stalinrichtingen verkoopt de inrichting voor varkensstallen in binnen- en buitenland. De export, met name naar Duitsland, is de laatste jaren gestegen en zal naar verwachting verder toenemen.
Vanwege deze toename heeft Vereijken Hooier een nieuwe binnendienstmedewerker aangenomen, mevrouw Houthuijs. Toen ik haar leerde kennen, was zij niet in staat zelfstandig Duitse zakenrelaties telefonisch te woord staan of e-mails in het Duits te schrijven.
Vereijken Hooijer vroeg een training Duits om mevrouw Houthuijs te leren met Duitse klanten en zakenrelaties telefonisch en per e-mail in het Duits te communiceren.

Lees verderLees meer over deze training

 

 

Zegt het voort

Wilt u mij helpen met het verspreiden van deze nieuwsbrief binnen uw eigen netwerk? Kent u iemand die in Duitsland zaken doet of dit van plan is? Iemand die in Duitsland gaat wonen of werken, op een beurs staat, een webshop heeft, naar congressen gaat of regelmatig in Duitsland is? Deel dan svp mijn nieuwsbrief met die persoon. 

Bij voorbaat dank!

 Wilt u 

  • uw elevator-pitch oefenen
  • uw bedrijf of product in het Duits presenteren of
  • correcte e-mails schrijven
  • hulp bij het zakendoen en met de do's en don't's in Duitsland
  • een internationaal erkend certificaat Duits halen?

Neem vrijblijvend contact op. Ik bied ondersteuning aan het gestructureerd in kaart brengen van de behoefte aan taalvaardigheid en kennis met betrekking tot de Duitse taal en zakencultuur.

Over Anne

Ik ben Anne Kewitsch, taaltrainer Duits en eigenaar van 'Academie aan de Angstel'. Ik woon met mijn man en twee zonen in Abcoude, onder de rook van Amsterdam. Duits is mijn moedertaal.

Anne-Kewitsch

W.v.Abcoudelaan 10
NL-1391CD Abcoude
+31 (0)6 1991 5739
anne@academie-aan-de-angstel.nl

--
Forward deze nieuwsbrief - Deel deze nieuwsbrief op: Facebook  Twitter  Hyves  Google+
Powered by AcyMailing